Hoe kunt u conflicten op de werkvloer oplossen?

Ieder bedrijf en iedere werknemer wil het voorkomen: conflicten op de werkvloer. Maar het kan zo zijn dat het toch voorkomt. Belangrijk is hoe er als bedrijf zijnde mee om te gaan zodat het conflict op werk opgelost wordt. Bij de meeste grote bedrijven staat in de protocollen uitgelegd hoe het beste gehandeld kan worden bij een arbeidsconflict. Maar wat nou als het bij een start-up is en zulke protocollen nog niet zijn uitgewerkt? In dit artikel geven we een aantal tips hoe u er als werkgever mee om kan gaan.

Het conflict op de werkvloer zelf proberen op te lossen

De eerste stap naar de oplossing is om een onafhankelijke, derde persoon bij de situatie te betrekken. Iemand die geen belang heeft bij beide partijen maar enkel kijkt naar de situatie. Ook is het goed om rustig met de partijen te praten. Speelt het conflict zich af tussen twee collega’s ga er dan niet een derde collega bij betrekken, dit zal alleen maar voor meer spanning zorgen.

Laat een teamleider of manager de tussenpersoon zijn. Gaat het om een conflict tussen een werknemer en werkgever dan is het al weer wat complexer. Afhankelijk van de oorzaak van het conflict kan het bedrijf de beslissing om het zelf op te lossen om uit te besteden.

Een conflict op werk oplossen met een advocaat

Een arbeidsrecht advocaat kan u ondersteunen bij het oplossen van een conflict op de werkvloer. Voor de advocaat is het belangrijk om te weten om welke partijen het gaat en wat de oorzaak van het conflict is. Mocht het gaan om discriminatie, het kapot maken of stelen van goederen van werk of een ander beladen onderwerp dan kan het proces enige tijd in beslag nemen.

Naast het lange proces zijn ook de hoge kosten voor het inschakelen van een advocaat een struikelblok. De kosten van de advocaat kunnen verhaald worden op de schuldige partij. Als het een conflict op werk met een collega is, of een onterecht ontslag zal het bedrijf doorgaans opdraaien voor de kosten. Als het productieproces van uw bedrijf te leiden heeft door het werkconflict dan kunt u de afweging van de advocaatkosten afzetten tegen het verlies. Het is om deze reden dat grote bedrijven vaak een vaste advocaat in dienst hebben zodat het conflict op de werkvloer snel opgelost is en niet zorgt voor productieverlies.

Samenvattend heeft u dus twee oplossingen indien er sprake van een arbeidsconflict is: het intern oplossen of een advocaat of mediator van buitenaf inschakelen. Uiteraard is een arbeidsconflict voorkomen het allerbeste, lees ons artikel hierover.

Benieuwd naar de kosten van een mediator? Vergelijk uurtarieven via onze offerteservice.

Bron artikel: Juridisch Loket.